Welkom op de website van Schaakmat


Schaakmat 85 jaar jong

Geplaatst op 20februari 2019

Schaakmat 85 jaar
Schaakmat is in 1934 opgericht, dus dit jaar vieren we dat we 85 jaren jong zijn. Reden dus voor een lekker stukje taart tijdens de algemene ledenvergadering. Tijdens de ledenvergadering is ook besloten om een digitaal schaakbord (DGIT) aan te schaffen. Hiermee kunnen we in de toekomst een gespeelde partij eenvoudig analyseren en publiceren. Later dit jaar gaan we nog meer aandacht besteden aan het jubileum.

Algemene Ledenvergadering 19 februari !!

Geplaatst op 12 februari 2019

Niet vergeten, dinsdag 19 februari begint om 19:30 de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.
Kom op tijd, zodat we na de vergadering nog tijd hebben om te schaken.

Namens het bestuur: Arjen van Verseveld

Het Koolschaaktoernooi komt er weer aan !!

Geplaatst op 16 januari 2019

Op vrijdagavond 22 en zaterdag 23 februari 2019 organiseert schaakvereniging Schaakmat weer het jaarlijkse Koolschaaktoernooi in café de Schelvis te Zuid Scharwoude. Dankzij een sponsoring van de "Stichting Lief Langedijk" is het weer gelukt de organisatie van het toernooi te realiseren.

Aanmelden kan per email naar wedstrijdleider@schaakmat.org . Ook kan het inschrijfformulier op de clubavond worden ingeleverd bij de toernooicommissie leden Jaap Landman of Frans Scholtes. Op dit inschrijfformulier kan ook alle detailinformatie over het toernooi gevonden worden. Aanmeldingen worden geplaatst op volgorde van binnenkomst. Het aantal deelnemers is vastgesteld op maximaal 40 personen.
Namens de Toernooicommissie : Jaap Landman

Het Langedijker Nieuwsblad van 20 februari had nog een leuk artikel over het toernooi vorig jaar.
Koolschaak 2018

Schaakmat 1 weer net niet succesvol

Geplaatst op 7 december 2018>

Dinsdagavond 4 dec kwam het tweede team van Aartwoud langs om zwarte piet te zien en daarnaast ook een gezellig potje te schaken. Na een lange avond schaken waarbij de laatste borden nog maar enkele minuten over hadden stond er uiteindelijk een teleurstellende uitslag van 3 1/2 - 4 1/2 verlies op het bord. Het was echter tot op het laatst een spannend scoreverloop. Als je keek naar scorebord leek het wel op een voetbalwedstrijd, de flanken rukte op met een eerste winst van Johan(8)en Arjen(1), maar het middenveld moet ruimte toegeven met verlies voor Jaap(6) en Tom(4). Dat de flanken het goed deden bleek daarna ook met winst voor Dirk(7) en remise voor Andre(2), maar helaas verlies in het midden voor Chris(5) en Joost(3). Helaas dit is nu de derde keer dat we met een klein verschil verliezen, maar ik hou goede moed dat het een volgende keer lukt

Schaaktraining door Pascal Losekoot

Geplaatst op 21 oktober 2018

Altijd al beter willen leren schaken ?
Eindelijk een keer van je angstgegner winnen ?
En dan sta je beter..., maar hoe win je dan ?


In samenwerking met gediplomeerd schaaktrainer Pascal Losekoot biedt Schaakmat hierom 6 trainingsdagen aan, waarin telkens een aspect van het schaakspel wordt behandeld. De training is bedoeld voor senioren en sterke jeugdspelers. Het is niet verplicht alle keren aanwezig te zijn, als je niet komt betaal je niet. Schrijf je nu in via voorzitter@schaakmat.org ! Voor vragen kan je terecht bij Arjen van Verseveld, ook spelers van buiten de club kunnen meedoen (kosten voor hun zijn 10 euro per keer) Informatie over trainingsdagen staat in de Bijlage.

INFO voor nieuwe leden

Onze jeugdopleiding heeft ruimte voor nieuwe jeugdleden. Zij zijn welkom op dinsdag om 18.45 in het leescafe van CEC De Binding in Zuid-Scharwoude. De seniorenafdeling van onze vereniging speelt iedere dinsdagavond een competitie, waarbij ook nieuwe leden welkom zijn. Deze wedstrijden starten om 20.00 uur. Meespelen kan zowel iedere dinsdag, als 1 keer per maand, beginnend in oktober, op de eerste dinsdag van de maand.

Opgave vooraf is niet noodzakelijk, maar wel wenselijk; dit kan bij Frans Scholtes, telefoonnummer 0226-314486.

Grand Prix Cyclus 2018/2019 (jeugd) klik hier


Caissa de Eenhoorn N2 - Schaakmat N1

Geplaatst op 3 oktober 2018

Dit seizoen is het behoorlijk wat veranderd in het competitieland. De bond geeft nu iedereen de mogelijkheid om mee te doen met de KNSB zaterdagcompetitie, al dan niet naast de reguliere onderbond competitie. Een van de gevolgen is dat we als Schaakmat 1 nog wel in de tweede klasse onderbond spelen maar dat de teams dit jaar behoorlijk sterker zijn. Maar laat dit geen excuus zijn om onze punten te pakken. De eerste mogelijkheid dit jaar was onze uitwedstrijd tegen Caissa-Hoorn. Met 8 man traden we aan voor een lange wedstrijd.

Gedurende het eerste uur zag ik geen beslissende verschillen, maar langzaam begon dat te verschuiven. Andre moest op bord 2 alle zeilen bijzetten, deed dat ook netjes en eindigde in remise. Joost had een leuk eindspel op het bord gekregen waarin hij een loper en een randpion achterstond. Maar omdat de loper niet de kleur had van het promotieveld wist hij het eenvoudig remise te houden. Ook Chris eindigde met remise na een pittige strijd net als ik op bord 1 met remise eindigde na een aanval die niet doorsloeg. Op bord 6 was Andre als eerste klaar van de avond, helaas met een nul. Tom op bord 5 had een mooie stelling, die toch echter niet zo eenvoudig te winnen bleek en eindige helaas met verlies. Naast Andre zat Jaap op bord 7 en moest daar op een gegeven moment een stuk inleveren, kreeg een mooie aanval ervoor terug maar het was helaas niet genoeg voor de winst. Gelukkig kan ik eindigen met een lichtpuntje. Dirk wist op bord 8 tegen zijn op papier veel sterkere tegenstander een stuk voor te komen en dit vast te houden. Winst dus voor Dirk en een einduitslag waarin we met 5-3 verloren hebben.

We zijn weer begonnen !!

Geplaatst op 10 september 2018

Het nieuwe schaakseizoen is weer begonnen, de eerste speelavond is al weer gespeeld. Door de verbouwing in onze speellocatie moesten er eerst nog wat spullen verhuisd worden, maar al gauw konden we weer van start (De nieuwe toegangsroute kunt u hier vinden !!). Met de jeugd kwamen de nieuwe lesboeken al weer snel op tafel en konden de kinderen weer snel met nieuwe lesstof en opgaven aan de gang. Ook de jeugdcompetitie ging meteen weer van start, met daarin meteen al de eerste verrassing, Stijn Bruin wist van regerend clubkampioen Mika Venekamp te winnen. Dat zal bij de jeugd ongetwijfeld een spannend jaar worden !!

Bij de senioren mogen we dit jaar een nieuw lid verwelkomen, Paul Vonk komt de gelederen versterken. Ook bij de senioren barstte de strijd weer meteen los op de eerste avond, met als clubkampioen van het afgelopen jaar Arjen van Verseveld. Het viel wel op dat de speler met de hogere rating lang niet altijd makkelijk won van zijn lager gerate tegenstander. Zo blijkt maar weer dat rating ook niet alles zegt :).

Jan Timmerman overleden

Geplaatst op 30 juli 2018

Een droef bericht tijdens de zomerstop, we hebben net te horen gekregen dat Jan Timmerman is overleden. Jan is 100 jaar geworden en was zo'n 20 jaar lang lid van Schaakmat. Niet verwonderlijk dus dat hij ook ons oudste lid was. Dat was overigens niet te merken, aangezien hij elke partij tegen wie dan ook enthousiast begon. Zijn gezondheid liet het helaas niet toe dat hij vanaf 2013 nog meespeelde op de dinsdagavond.

Voor de overlijdensadvertentie klik hier

Rabo clubkascampagne

Geplaatst op 10 juli 2018

Op maandag 9 juli heeft Joost de cheque in ontvangst mogen nemen. Het is een prachtig resultaat geworden!

rabo

Schaakmat is hier heel blij mee!