Jeugd speelt sterk



Het D-team speelde een toernooi in Hoorn.
Julian, Bram, Seth en Marit verdedigden de eer van Schaakmat. Voor Julian, Bram en Seth is het een extra training, want zij zitten ook in het Phoenix schoolschaakteam; Marit zit daar ook op school.
Julian speelde goed en pakte zijn punten.
Bram kon geen deuk in een pakje boter slaan en speelde zijn eigen spel niet en te snel. Wist toch een partij te winnen.
Seth speelde constant, maar had moeite om de punten te pakken.
Marit wilde als reserve speler mee, maar kon alle partijen schaken. Op het laatste bord spelde zij heel sterk en won de meeste partijen.
Als team pakten zij maar enkele punten en kwamen daardoor niet zo hoog als gehoopt, maar als groep zijn zij wel meer één geworden. Succes met het Noord-Hollandse schoolschaakkampioenschap.

Peter Krul.

De Phoenix is 3e geworden bij het Noord-Hollands schoolschaakkampioenschap. Het team bestaat uit Marieke van Schaik, Seth Bonneveld, Bram Nagtegaal, Lando Sterrenburg en Julian de Boer (allen ook lid van schaakvereniging Schaakmat).
Na de regiovoorronde gewonnen te hebben, mocht het team van de Phoenix naar het Noord-Hollands schoolschaakkampioenschap in Krommenie. Dit kampioenschap werd gehouden op 22 maart en er hadden zich hiervoor 30 teams geplaatst. De vier beste teams gaan door naar het NK schoolschaken in Arnhem in mei en juni.
Er moesten deze dag 9 wedstrijden gespeeld worden met vier spelers. De Phoenix had er erg veel zin in. Er volgde dan ook spannende wedstrijden.
De eerste vier wedstrijden kon Lando niet en speelde we op bord 1 Julian, bord 2 Bram, bord 3 Seth en bord 4 Marieke. Na 4 rondes stonden we op een gedeelde vierde plaats. Dat zag er dus goed uit.
Vanaf de vijfde wedstrijd speelde Lando op bord 1, Julian bord 2, Bram bord 3 en Seth op bord 4. Marieke moedigde de jongens aan. En na een paar zeer spannende rondes, de laatste wonnen we met 3-1, werden we derde.
Klasse Marieke, Seth, Bram, Lando en Julian. Ze mogen in Arnhem straks wel oppassen voor jullie. Dus Arnhem here we come!!

Carolina de Boer.

(Noot Peter Krul: De Koolvlet werd 9e. Hiervan zijn de meeste spelers ook lid van Schaakmat.)

Zondag 23 maart naar GP te Santpoort We gingen met 10 spelers en 4 begeleiders en genoeg auto's, bedankt allen voor de inzet.
Op 10 tafels, dus 80 spelers, speelt Schaakmat met 7 spelers op de eerste 5 tafels. De lat lag hoog voor de spelers.
De eerste speler van Schaakmat vinden wij op tafel 9. Merijn, net lid van Schaakmat, maar heeft al G.P. ervaringen en behaalt een mooie 2e plaats. Goed gespeeld. Je maakt mooie plannen. 6 bordpunten.
Op tafel 8 schaakt Sil lang voor de 2e plaats. De laatste ronde was beslissend, maar het lukte net niet. Sil eindigt op de 4e plaats. Genoten van je spel en de spanning bij jou tafel. 4 bordpunten.
Marit speelt op tafel 7 rustig en nadenkend, daardoor het spel naar haar hand zettend, erg goed. Marit bereikt de gedeelde 2e plaats, maar op onderlinge resultaat werd jij tweede. 5 bordpunten.
Tafel 5 was een drukke tafel voor Schaakmat. Maar liefst 3 spelers te weten: Bram, Max en Seth. Hier was ook de onderlinge strijd hoog. Seth behaalde de 5e plaats, sterk. 3 bordpunten.
Max, de broer van Merijn, eindigde op de 2e plaats, die hij pas in de laatste ronde veilig stelde. 5 bordpunten.
Bram werd door goed spel 1e. (Bram en Seth zitten in team Phoenix) 6 bordpunten.
Op tafel 4 speelde Lando (team Phoenix) wisselend, maar pakte toch zijn bordpunten. Lando werd uiteindelijk 5e. Grote verschillen in schaaksterkte aan jou tafel, maar hoe sterker je tegenstander, hoe mooier jou spel. 3 bordpunten.
Julian (team Phoenix) speelt lekker en weet regelmatig gelijkspel te houden in een sterke groep op tafel 3. Julian moet genoegen nemen met de 5e plaats. Kijk iets langer voor je zet, er zijn soms betere zetten. Veel mooie partijen gezien. 2½ bordpunten.
Op tafel 2 deden Johan en Piet hun uiterste best om naar tafel 1 te komen, maar met 7 spelers van gelijke sterkte is het moeilijk. Johan,die geen eerste meer kon worden, als hij van Piet won in de laatste ronde en gaf Piet daarom een hoge plaats. Zelf werd Johan 5e met 3½ bordpunten.
Piet werd hierdoor 1e met een ½ punt verschil. Dank aan Johan en (vriend) Jaap, die van hoogste geplaatste wist te winnen, die hele wedstrijd aan de leiding was geweest. 5½ bordpunten.
5 Schaakmatters hebben weer een beker binnen gehaald. Het was voor de kinderen en begeleiders een leuke dag. 6 april is de Grand Prix te Heiloo. Geef op tijd op!!

Peter Krul.