GP te Beverwijk

Grand-Prix Beverwijk 2014



G.P. Beverwijk


Met 4 auto's naar Beverwijk de gezelligheid zat er meteen goed in. Door veel ziekmeldingen, waaronder Barry, werd er een nieuwe tafelindeling gemaakt. Het schaken startte een half uur later. Dit werd later weer ingelopen.
Tafel 1 en 2 zaten in een kleine rustige zaal, met Johan en Piet op tafel 1. Johan begon sterk maar bleef steken op 3½ punt en had net geen prijs.
Piet deed het andersom; begon met wat minder spel, maar eindigde met goed spel; 2½ punt.
Op tafel 2 speelde Julian sterk, maar zijn tegenstanders ook. Julian 2 punten.
Tafel 3 met de Noord Hollandse kampioen Marit, die de tweede plaats pakte met 5½ punt. Max valt net buiten de prijzen met 3½ punt. Lando 2 punten; hij kwam te laat ik zijn goede vorm.
Marieke speelde op tafel 5 een paar zware schaakpartijen, ook tegen de klok. Marieke was niet moe te krijgen en pakte de derde plaats 4½ punt. Marijn en Seth op de zelfde sterke tafel haalde 3 en 2½ punt binnen.
Tafel 6: Remco pakte de eerste drie partijen, kwam toen in een dip, maar herstelde zich en won de laatste partij. Remco eindigde op de derde plaats met 4 punten.
Tessa, die ook een tafel naar boven is geschoven, nu tafel 9, zat in een sterke groep en heeft het haar tegenstanders goed moeilijk gemaakt, 1 punt.
Op tafel 11 kwam het beste resultaat: Sanne speelde met veel plezier en erg slim en eindigde op de eerste plaats met 7 bordpunten.
Ik wil de ouders/begeleiders bedanken voor hun aanwezigheid, mede daardoor was het een leuke dag en gingen wij met 4 prijzen naar huis.

De volgende Grand Prix is op 4-01-2015 te Sint Pancras.
Stap 1 mag hier hun eerste wedstrijd ervaringen op doen.
Ik hoop op een grote opkomst.

PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN GOED SCHAAKJAAR TOEGEWENST.

Peter Krul