Succes op het GP te Castricum

Goede resultaten op de Grand Prix Castricum.

Schaakmat was met 8 spelers sterk vertegenwoordigd op het toernooi. Met 80 spelers, dus 10 tafels was het gelukkig voor de kinderen niet te druk en te warm. De locatie is leuk, maar niet zo ruim. 4 van de 8 spelers wisten hier een beker te winnen. Op de tafel 10 met Schaakmatters Tessa en Jacco 2 nieuwe G.P. spelers met veel wedstrijddruk en nog meer plezier, hebben zij goed gespeeld. Tessa haalde 1.5 bordpunten, Jacco pakte na een zware laatste partij de 3e plaats met 4.5 bordpunten. Dit is goed want Tessa en Jacco spelen wel op tafel 10. Klasse.
Sil op tafel 9 schaakt dit hele seizoen en die ervaring komt goed van pas als de tafelleider een verkeerde opstelling van de spelers maakt en dus een ronde over moest spelen. Met 3 sterke spelers in zijn groep schaakte Sil sterk mee voor de eerste plaats. Helaas moest hij in twee spelers zijn meerdere kennen en pakte de 3e plaats. Goed gespeeld.
Op tafel 7 schaakte Marit de eerste 2 rondes te snel en ging pas in de 3e ronde haar eigen spel spelen. Toen pakte zij uiteindelijk haar 4 bordpunten. Marit kwam ook met de 3e plaats naar huis. Sterk terug gekomen, hoor.
Tafel 5 hier wordt echt al op een hoog niveau geschaakt. Marieke schaakte goed en sterk, maar had het wel zwaar. Ze gaf niet zomaar op en pakte toch nog 2 punten. Marieke, jij heb laten zien hoe sterk je bent, petje af.
Tafel 2 met 3 spelers, Bart, Piet en Johan. Deze jongens streden niet alleen voor een prijs maar ook tegen elkaar. Bart speelde goed, maar kwam regelmatig in tijdnood: 1.5 bordpunten. Piet speelde het sterkste, maar kon het zeer tegen zijn zin in niet verzilveren: 3 bordpunten. Johan voldeed met degelijk spel en was sterk in het eindspel: 5.5 bordpunten, maar kon net niet de eerste plaats pakken en moest het met de 2e plaats doen. Je bent sterker geworden, tafel 1 komt in het zicht.
Al met al weer een geslaagde dag. Eerst volgende Grand Prix vind plaats op 23-03 in Driehuis. Peter Krul.