KLINKENDE OVERWINNING SCHAAKMAT 3 TEGEN VREDEBURG 3.

De 2e en tevens laatste wedstrijd dit jaar leverde een maximale zege op. Dat we dit zo makkelijk wonnen, zagen we niet aankomen, want het koste toch wel veel moeite de tegenstander op de knieen te krijgen.
Piet als vervanger van Cor kwam al snel een toren en 2 pionnen achter maar zijn stelling stond daarentegen wel heel sterk terwijl zijn tegenstander nog geheel onontwikkeld stond. Na weer een loper te hebben teruggewonnen was het gedaan en de winst was binnen.
Al vrij snel daarna was voor Andre de buit ook al binnen. Na een loper verlies kon Andre toch weer sterk terugkomen door een sterk middenspel en een iets betere stelling.
Ik zelf moest flink aan de bak, maar tijdens het eindspel verspeelde mijn tegenstander een loper waardoor de 3e winstpartij een feit was.
Karl had de mooiste partij, stond een loper voor en bood een remise aan toen hij zag dat we met 3-0 voor stonden, maar dat werd geweigerd door zijn tegenstander. Helaas verloor Karl zijn gewonnen loper en bood weer remise aan wat weer werd geweigerd. Hierdoor werd Karl toch wel wat zenuwachtig hoewel zijn stelling beter stond. Zijn tegenstander was gedwongen Karl steeds schaak te geven anders was het afgelopen. Gelukkig maakte zijn tegenstander die fout en de volle winst was binnen. Had hij nou maar….
Het was een avond waarin de Loper centraal stond en de winst uitmaakte, gelukkig in ons voordeel.

Erwin Slot.