Piet Krul wint Grand Prix Heiloo

Op tafel 1 speelden Piet en Johan. Piet pakte heiloo7 (165K)de eerste plaats met 5 bordpunten net voor Florian (uit Bergen) en Jaap (uit Beverwijk), die ook 5 bordpunten haalden, maar Piet had de meeste SB punten en werd winnaar. Johan viel buiten de prijzen, maar wist wel tegenstanders van Piet af te houden.
Dan tafel 2, waar Julian en Marit beiden speelden voor de prijzen. Julian heiloo6 (170K)werd uiteindelijk 2e met 5 bordpunten. Marit eindigde op de 4e plaats met 4 bordpunten.
Max en Bart waren op tafel 3 in een spannende strijd verwikkeld en eindigden samen met Pepijn op een gedeelde 2e plaats. Op SB punten is Bart 4e geworden, maar Max heiloo5 (176K)pakt op onderling resultaat de 2e plaats.
Aan tafels 4 en 5 was er geen succes voor Schaakmat, omdat er geen schakers van Schaakmat meededen aan deze tafels.
Tafel 6 werd o.a. bevolkt door Marieke en Merijn. Marieke heiloo4 (176K)speelde sterk en met 5 bordpunten behaalde zij een 2e plaats. Merijn kwam niet in zijn spel en hij moest genoegen nemen een lagere plaats. Volgende keer beter!
Op tafel 7 kwamen Seth en Remco in actie. Seth heiloo3 (179K)speelde een lekker toernooi en met 6½ bordpunten resulteerde dat in een 1e plaats. Remco zat goed in de groep, maar viel buiten de prijzen.
Sanne aan tafel 8, die nu in een leuke en sterke groep zat, kon mooie partijen spelen. Haar partijen werden beloond en ze kreeg toch een mooie prijs.heiloo2 (166K)
Tafel 9: ook hier geen schakers van Schaakmat.
Op tafel 10 zaten Barry en Senna in een groep, die qua kracht goed tegen elkaar opgewasswen waren. Barry pakte 3½ bordpunten (50% is een mooi score) en speelde goede partijen. Senna had met uiteindelijk 3 bordpunten ook een sterk optreden, vooral omdat het pas jouw 2e toernooi was.
Ravi speelde op tafel 11 sterk en pakte met 4 bordpunten een gedeelde 3 plaats, maar op onderling resultaat eindigde Ravi op de 4e plaats. Goed gespeeld.
Tafel 12: ook hier geen schakers van Schaakmat.
Tafel 13 was voor Tessa en Kasper. Tessa heiloo1 (166K)kon haar eigen spel de hele dag spelen en won 7 keer met als logisch eindresultaat de 1e plaats. Kasper speelde ook mooie partijen en met sterk spel pakte hij de 4e plaats.

Het was weer een mooie gezellige dag, ook voor de ouders die reden en bleven kijken. Mijn dank daar voor.

De eerst volgende wedstrijd is het KBL toernooi op vrijdag 10 april.

Peter Krul.