Succes op het GP te Sint Pancras

Grand-Prix Sint Pancras 2015



Eén van de mooiste en drukst bezochtte toernooi in het nieuwe jaar. Ook al waren er een aantal spelers afwezig door ziekte, toch kwamen 111 kinderen op dit toernooi af. Voor stap 1 altijd een mooie opstap om kennis te maken met een Grand Prix en dit geldt ook voor de ouders. Met 14 speeltafels was het een grote zaal vol, waar veel plezier en schaakspanning aanwezig was.de winnaars Schaakmat was met 16 spelers sterk vertegenwoordigd.
Met Johan en Piet op tafel 1. Piet pakte de 3e plaats. Johan kwam niet verder dan 1½ punt.
Bart op tafel 2 met mooie partijen, maar het eindspel liep niet lekker, toch nog 1½ punt.
Tafel 3 Marit en Julian. Julian eindigde knap op de 1e plaats met 6 punten, waar Marit met 4 punten op SB-punten net buiten de prijzen viel.
Bram en Max speelden tot de laatste partij om de eerste plaats op tafel 4. Max verloor de laatste partij, daarom een 3e plaats, maar Bram pakte de 1e plaats.
Op tafel 6 speelde Marieke sterk en bereikte met goed spel 5 punten en een 3e plaats op onderling resultaat.
Merijn en Remco op tafel 7. Remco kwam tot 3 punten en Merijn haalde met 5 punten een 2e plaats, ook op onderling resultaat.
Sanne op tafel 10 zette haar lijn door in 2015 en werd ook hier eerste met 6 punten. Grote klasse..
Tafel 13 Tessa, Ravi en Gijs. 3½ punten werden het voor Gijs, die daarmee net buiten de prijzen viel. Het was het eerste toernooi van Ravi en met 4 punten een 3e plaats. Een sterke eerste begin. Klasse. Tessa moest echt schaken voor haar punten en dat deed zij goed, want door de 6 punten werd het een 1e plaats.
Tafel 14: voor Kasper en Stijn ook hun eerste toernooi, dat voor Stijn een te lange dag bleek en daardoor helaas moest afhaken, wat de andere kinderen in zijn groep ook jammer vonden. Kasper pakte 3 punten in een sterk wisselend speelveld.
Met 9 bekers kunnen de Schaakmat-spelers zeer tevreden terug kijken op een mooi toernooi.

Klik hier voor de volledige eindstanden.

Peter Krul.

Voor een foto-overzicht    klik hier