Hoe het de Schaakmatters verging in Hoorn.

Dit schaaktoernooi is goed bezocht, met meer dan 90 deelnemers. Schaakmat ging met 9 spelers naar Zwaag, waar de Grand Prix van Hoorn werd gespeeld. Het was een mooie dag en binnen werd sterk geschaakt. Onze jeugdspelers gingen met 4 bekers naar huis.
Diego in groep 13 begon sterk en bleef zeer goed spelen. Met een goede spelopbouw won hij de meeste partijen. 2e plaats en 5,5 punten. Ga zo door.
Groep 12 met Jarin. Hij speelde goed en samen met 4 andere speelde hij om de eerste plaats. Jarin kwam een half puntje te kort en pakte daarmee 3e plaats. Ik heb genoten van jou vechtlust.
In groep 11 speelden Tycho en Rover. Tycho speelde mooi, maar had moeite met mat zetten. Pakt toch 2,5 punt. Rover speelde sterk en was goed in het eindspel. Met 5,5 punt pakte hij de 2e plaats. Mooie partijen.
In groep 6 kwamen we Lars tegen. Hij had mooie aanvallen, maar probeerde te snel door te drukken. Dat liep dan soms stuk. Lars, de 3 gouden regels en je gaat meer winnen. Wel 3 punten binnen gehaald.
Groep 1 bestaat voor de helft uit Schaakmat spelers. Met Marit, Julian, Johan en Piet een sterke groep. Marit, Julian en Piet speelden goed en haalden een 50% score (3,5 punt), een mooi resultaat. Johan ging lang aan kop, verloor 1 partij en speelde 3x remise, dus 4,5 punt. gelijk aantal punten met Sven die van Johan had gewonnen. Dus op onderlinge resultaat werd Johan 2e. Jammer maar goed gespeelt.

De volgende Grand Prix is in Zaandam op 13 november.

Peter Krul.