Het eerste KBL Grand Prix is een groot succes.

Met 13 groepen was het een goed bezocht toernooi. Het samenwerkingsverband de Winterkong organiseerde het KBL Grand Prix in de Binding, de thuisbasis van Schaakmat. Met 21 Schaakmatspelers waren zij sterk vertegenwoordigd en met 11 bekers was het voor Schaakmat een groot succes en als slagroom op de taart: Marit de Boer die WINT de eerste KBL Grand Prix. Gefeliciteerd.
Er was een leuke en ontspannen sfeer in de zaal. De ouders bleven goed aan de zijkanten staan kijken, terwijl de tafelleiders hun groep kinderen op de juiste plaats zetten en de tussenstand bij iedere ronde doorgeven aan de organisatie. Bij deze wil ik namens velen de organisatie, alle vrijwilligers en iedereen daarom heen bedanken.

De eerste 2 spelers van Schaakmat uit stap 1 vonden wij in groep 13, Diego en Jip. Diego speelde mooie partijen, rustig, sterk en gebruikte zijn tijd goed met als gevolg een 2e plaats. Was leuk om te kijken. Jip was heel scherp en speelde goed. Hij won alles, dus een prachtige 1e plaats. Klasse.
Kasper, Kristijan en Mika zaten in groep 11. Kasper speelde leuke partijen. De opening en het middenspel gingen goed, maar hij kon in het eindspel de winst niet binnen halen. Kristijan moest in zijn spel komen, maar speelde daarna heel sterk en pakte zijn punten: 2x winst en 2x remise. Goed gespeeld. Mika wint op 1 partij na alles. Hij speelde sterk en goed. Grote klasse. 1e in groep 11.
Groep 10 bevatte drie spelers allemaal uit stap 2: Julius, Stijn en Ravi. In deze groep meldde de top drie zich al snel. Julius had het zwaar, maar pakte toch een punt. Stijn pakte in de eerste helft zijn 3 punten. Ravi maakte het de top drie moeilijk met 4 punten, maar net niet in de prijzen. Jongens, toch knap gespeeld.
In groep 9 speelden Isa uit stap 1 en Morris uit stap 3. Isa was de hoogste geplaatste stap 1 speler in een sterke groep. Isa speelde geweldige partijen, die ook werden beloont. Zij pakt 2½ punt en een verdiende 6 plaats. Heel knap. Morris speelde lekker, maar kon ook geen aansluiting met de top houden en eindigde op plaats 5.
Groep 8 met Sylvan uit stap 2 en Casijn uit stap 3. Sylvan en Casijn speelden in de top 3, maar de 1e plaats halen zij net niet. Sylvan werd 3e met 4 punten en Casijn 2e met 5½ punten. Er waren veel spannende partijen bij.
in groep 7 hadden we Tessa uit stap 3. Ze speelde mooie en erg spannende partijen, echter haar grootste tegenstander was de tijd. Met 3 punten toch een hele mooie score.
Groep 6 Sanne ook uit stap 3. Ook zij speelde goed en pakte 6 punten, dus een 1e plaats. Het ging deze keer weer echt goed.

Nu nog 5 sterke groepen te gaan en Schaakmat heeft in deze groepen ook nog 7 sterke spelers spelen. In groep 5 Merijn uit stap 4. Pakt een mooie 50% score, maar komt niet verder dan de 5e plaats met 3½ punten.
Groep 4: Marieke,ook uit stap 4, speelde goed en heel sterk, wat resulteerde in 6 punten en een 1e plaats. Ik vond dat je heel goed speelde.

De 3 sterkste groepen speelden op een houten bord en met houten stukken. Groep 2 Max uit stap 4 speelde ook voor een podium plaats en wordt derde met 4 punten. Een knap resultaat.
in de allersterkste groep speelden 4 spelers van Schaakmat: Johan, Piet, Julian en Marit. De spelers waren aan elkaar gewaagd en kleine foutjes werden hard afgestraft. Onze spelers speelden goed. Piet had 2 winstpartijen en 2 remises,dus een totaal van 3 punten. Dit was goed in dit sterke veld. Johan won 3 partijen en speelde ook 2x remise, wat hem 4 punten opleverde. Een gedeelde 3e plaats, maar op onderling resultaat 3e. Julian maakte in de laatste partij een klein foutje. Dit kostte hem de toernooiwinst. Maar met winst in 4 partijen en een remise tegen Marit wel 4½ punt binnen gehaald. Een goede en verdiende 2e plaats. Marit had in enkele partijen wel een beetje geluk, maar door rustig te blijven, maakten haar tegenstanders de foutjes. Als enig meisje in groep 1, liet zij alle jongens achter zich en pakte de 1e plaats met 5 punten.

Prijswinnaars
De prijswinnaars.



Peter Krul.

Prijswinnaar Ravi
Overzicht van de speelzaal, met op de voorgrond tafel 1.

Prijswinnaar Julian
De kleinste speelden zonder klok.