Succes op het GP te Sint Pancras

15 Schaakmatters halen 7 prijzen op in St.Pancras

Schaakmat heeft met 15 spelers meegedaan aan de Grand-Prix in Sint Pancras. Een van de grootste G.P. waar weer veel (126) jeugdspelers op af zijn gekomen. Veel oude bekende jeugd, die al veel toernooien hebben bezocht, maar ook veel nieuwkomers. Voor de nieuwe vaak jonge spelers was dit erg spannend, maar ook voor de ouders.

Uit stap 1 speelden Kristijan en Lars in groep 16. Kristijan speelde leuk en pakte 3 punten. Lars ging meteen sterk van start en speelde voor iedere punt. Met 5 punten wist hij een beker te winnen, de 3e plaats.

In groep 15 speelden Isa, Jip en Mika, ook uit stap 1. Jip wint 2½ punt; hij had mooie partijen. Mika speelde sterk en pakt 4 punten. Isa begon rustig, maar na 2 verliespartijen gaf zij geen punt meer weg. Ook 5 punten en een beker, ook de 3e plaats. Ik vond dat er goed een mooi gespeeld is door de spelers van stap-1.

Dan groep 14: Jacco speelde goed, samen met 2 andere spelers. In de laatste ronde wist Jacco de eerste plaats binnen te halen met 6 punten.

In groep 8 speelde Casijn lekker en handhaaft zijn rating.

Groep 7 met Sanne en Merijn was een sterke groep. Merijn pakte in zijn laatste ronde de 3e plaats. Klasse. Sanne speelde sterk en gebruikte haar tijd goed. Met 6 punten pakte zij een 1e plaats.

In groep 4 haalde Bart 2½ bordpunt en handhaaft daardoor zijn rating.

Groep 2 zat vol Schaakmatters: Marit, Julian en Max. Max speelde geweldige partijen, maar bleef steken op 2½ punt. Marit speelde ook sterk en pakte 5 punten, dus een 2e plaats. Julian pakt de eerste plaats met 5½ punt en sterk spel.

In groep 1 zaten de sterkste spelers van dit toernooi, waaronder Piet en Johan. Johan moest knokken voor zijn punten. Hij kwam niet verder dan 1½ punt Piet haalde 3 punten en een nette 4 plaats.

Het toernooi was weer goed georganiseerd. De eerst volgende Grand-Prix is op 24-01-2016 in Santpoort. Klik hier voor de volledige eindstanden.

Peter Krul.