Schaakmat 1 boekt maximale zege

Dinsdag 29 november kwam MSC 2 met zijn zessen op bezoek om tegen ons eerste team te spelen. Voorzichtig moest er naar de borden gelopen worden om niet op de pepernoten te trappen. Sinterklaas was namelijk net langgewenst en de Pieten hadden driftig de pepernoten in het rond gestrooid en het restant op een schaaltje bij de bar achtergelaten.
Het eerste uur was er nog weinig aan de hand. Arjen had in het damesgambiet de pion op c4 genomen en stond daardoor een pion voor. Chris had optisch overwicht maar zijn tegenstander kon door verplicht afruilen het redelijk neutraliseren. Andre kreeg een aanval op zijn koningsvleugel maar kon die goed pareren omdat zijn tegenstander nog niet gerokeerd had. Joost stond lekker, evenals Tom en Edwin stond gelijk.
Kortom het zag er prima uit, maar niemand had gerekend op de uiteindelijke uitslag.
Arjen kon in de tegenaanval een stuk winnen met een koningsaanval waarop zijn tegenstander opgaf. Tom wist een mooi thematisch mat in de stelling te vlechten op h8. Bij Joost rukte zijn pionnen op waarna zijn tegenstander het op moest geven. Inmiddels had Edwin ook een betere stelling verkregen omdat de koning van zijn tegenstander onvoldoende beschermd werd, dat hij vervolgens mooi wist te verzilveren. Tussenstand 4-0. Chris zijn stelling was redelijk gelijk al had Chris meer ruimte. Andre was inmiddels in de tegenaanval gegaan en wist fraai te winnen. Alle ogen waren nu op Chris gericht die een min of meer gelijk eindspel prima behandelde en daardoor als laatst won. Zoals ik al aangaf, een onverwacht grote overwinning van 6-0.

Arjen van Verseveld.