Schaakmat met winst terug uit Petten

Op 9 januari ging Schaakmat met 2 auto’s en 6 spelers onderweg naar Petten. Tegenstander was Strandloper, een club waar we de laatste jaren slecht tegen gescoord hadden. Tijd dus voor revanche. Zeker in het begin was het nog onzeker of dat erin zat.
Een aantal borden (Chris & Edwin) stonden beter, maar anderen stonden onduidelijk. Het tij begon gelukkig snel te keren. Edwin stond heel goed, maar deed helaas een verkeerde zet en kon toen snel opgeven.
Chris schoof – zoals we van hem gewend zijn – zijn partij rustig uit naar de winst. Ook Tom stond op dat moment beter en had een mooie koningswandel waarbij zijn koning op g6 eindigde. Tegelijk wist hij veel pionnen te winnen en vervolgens de partij.
Arjen stond lange tijd gelijk tot zijn tegenstander een loper aanbod voor penning. Na voorzichtig te hebben gespeeld wist Arjen de partij te winnen. Tussenstand 3-1 voor Schaakmat. Joost bood op het eerste bord met een kwaliteit meer op dat moment remise aan, maar dat werd door de tegenstander geweigerd.
Andre was ondertussen zijn tegenstander langzaam maar zeker steeds meer onder druk aan het zetten en kon tenslotte door een combinatie een stuk en de partij winnen. Ondertussen was Joost op het eerste bord in tijdnood gekomen, dat was niet erg. Wat wel erg was, was het feit dat de tegenstander een aantal pionnen had gewonnen en met zijn pionnen oprukte op de damesvleugel. Ondanks de tijdnood hield Joost zijn hoofd koel en wist door goed tegenspel een stuk te winnen en daarna de partij. Eindstand 5-1 voor Schaakmat! Gelukkig bleek Strandloper niet onze angstgegner en hadden we revanche genomen.

Arjen van Verseveld