Welkom op de website van Schaakmat

Heb je nieuws te melden?

Mail dit aan de webmaster

INFO voor nieuwe leden!!


  4 september 2018 begint het nieuwe seizoen.  Onze jeugdopleiding heeft ruimte voor nieuwe jeugdleden. Zij zijn welkom op dinsdag om 18.45 in het leescafe van CEC De Binding in Zuid-Scharwoude.
De seniorenafdeling van onze vereniging speelt iedere dinsdagavond een competitie, waarbij ook nieuwe leden welkom zijn. Deze wedstrijden starten om 20.00 uur.
Meespelen kan zowel iedere dinsdag, als 1 keer per maand, beginnend in oktober, op de eerste dinsdag van de maand.
Opgave vooraf is niet noodzakelijk, maar wel wenselijk; dit kan bij Frans Scholtes, telefoonnummer 0226-314486.

Jan Timmerman overleden

Een droef bericht tijdens de zomerstop, we hebben net te horen gekregen dat Jan Timmerman is overleden.
Jan is 100 jaar geworden en was zo'n 20 jaar lang lid van Schaakmat. Niet verwonderlijk dus dat hij ook ons oudste lid was. Dat was overigens niet te merken, aangezien hij elke partij tegen wie dan ook enthousiast begon
Zijn gezondheid liet het helaas niet toe dat hij vanaf 2013 nog meespeelde op de dinsdagavond.
Jan Timmerman
Voor de overlijdngsadvertentie klik hier

Rabo clubkascampagne

Op maandag 9 juli heeft Joost de cheque in ontvangst mogen nemen.
Het is een prachtig resultaat geworden!
rabo

Schaakmat is hier heel blij mee!

Gambiettoernooi

Dinsdag 5 juni was weer de gebruikelijke afsluitavond van ons schaakseizoen, dit keer echter niet in de Knip, maar gewoon in de Binding.
Er was door Robert goed gezorgd voor de inwendige mens en Joost en Frans leidden de competitie in goede banen.
Voor de eindstand klik hier

Koolschaaktoernooi

Vrijdagavond 23 februari en zaterdag 24 februari vond weer ons Koolschaaktoernooi plaats.

Het was weer een prima geslaagd en georganiseerd toernooi, waar de gezelligheid voorop stond.

De bediening in de Schelvis was onder leiding van Ruben Gieling ook uitstekend.

De nazit was voor velen gezellig en voor een paar andere heel laat.

Op naar volgend jaar.

Klik voor de eindstanden van groep 1 of groep 2.

Aartswoud 3 - Schaakmat 1

Geplaatst op 11 februari 2018

Vrijdag 9 februari speelden we met het eerste achttal tegen Aartswoud 3 in Hoogwoud. Vooraf was nog code geel afgekondigd maar gelukkig viel het wederom erg mee met het weer. Uiteindelijk die de uitslag ook mee, ondanks twee invallers voor Frans en Andre B. Zo zag het er overigens in halverwege niet uit. Het begon goed met bord 8, waar invaller Piet Krul een gedegen wedstrijd speelde met remise tegen een sterke tegenstander als resultaat. Tom Roelofszen was de volgende op bord 4 en ondanks dat er naar zijn idee af en toe meer inzat kwam ook hij snel op remise uit. Joost had op bord 3 een aardige wedstrijd, hij kreeg het voor elkaar dat de helft van de stukken van de tegenstander niet meededen. En wist dit vervolgens met een aantal combinaties te verzilveren. Stand 2-1 voor Schaakmat. Echter Dirk stond na een aanval opeens een stuk achter en Andre v. Etten stond eerst een stuk voor, maar moest deze weer teruggeven na een aanval op zijn damevleugel. Deze twee partijen verloren we dan uiteindelijk ook waardoor het 2-3 was. Gelukkig wist Jaap na al die tijd onder druk gestaan te hebben middels een dreigende penning een pion te laten promoveren, 3-3. Spannende avond dus, de druk werd nog opgevoerd omdat Chris zijn tegenstander een remise aanbod afsloeg en uiteindelijk wist te winnen. De druk kwam dus bij Arjen te liggen. Hij had de hele wedstrijd wel meer ruimte op het bord, maar pas op het allerlaatste moment met elk nog 5 minuten op de klok wist hij een beslissende pion en de wedstrijd te winnen. Uitslag 4-4 en aangezien we 2 invallers(met 1,5 punt) hadden ben ik daar tevreden mee.

GP Zaandam

Geplaatst op 22 november 2017

Lees hier een verslag van de Grand Prix in Zaandam, verzorgt door Peter Krul.

KTV - Schaakmat

Geplaatst op 6 november 2017

Vrijdag 3 november vertrok Schaakmat 1 naar KTV (Kan Tegen Verlies) in Enkhuizen. Omdat zowel Andre als Tom niet konden, hadden we ons verstrekt met Johan en Dick. Na een lange rit werden we leuk ontvangen en ook de verzorging tijdens de wedstrijd met koffie, kaas/worst was prima geregeld. Geen wonder dus dat we er even voor gingen zitten. Hierbij viel op dat de onderste borden veel eerder klaar waren dan de bovenste drie borden.
Dick was op het laatste moment toegevoegd, had dus geen voorbereiding, dus helaas hadden we op het onderste bord een verlies punt. Dit werd echter goedgemaakt door onze andere invaller Johan, die op bord 7 in een prima partij won. Dirk op bord 6 kwam slecht uit de opening, maar wist daarna door actief spel vlot te winnen. Op bord 5 had Frans met wit een goed partij, waarbij hij steeds iets meer voordeel kreeg. Andre op bord 4 had vrij vlot remise. Kortom we stonden er goed voor met 3,5 - 1,5.
Echter met deze stand wilde KTV het remiseaanbod van Joost niet accepteren. Chris op bord 2 had een duidelijke remise stand en tekende de vrede. En Arjen op bord 1 had een pion meer, waardoor hij uiteindelijk een vrijpion kreeg. Daarna gaf de tegenstander op. Met deze 5 - 2 stand besloot de tegenstander van Joost tot remise, zodat de eindstand 5,5 - 2,5 is. Onze eerste winst dit jaar, op naar de volgende !

Schaakmat en MSC

Geplaatst op 31 oktober 2017

Afgelopen weken werden een aantal keren auto’s vol met schakers gesignaleerd op de N9. Als eerste kwam MSC1 uit Den Helder dinsdag 10 oktober bij ons op bezoek. Na een spannende wedstrijd ging uiteindelijk MSC met 5-3 winst naar huis. Arjen hieldt in een wisselende partij tegen de sterke eerste bord speler Reinier Weber uiteindelijk remise. Op bord 2 had Andre een partij die hij snel weer wil vergeten. Na een geweldige start en zeer mooie stelling wist Andre even de juiste voortzetting niet meer en ging de spreekwoordelijk bietenbrug op. Chris en Tom op respectievelijk bord 3 en 4 wisten fraai te winnen. Onze invaller Henk de Graaf haalde een mooie remise. Helaas waren de rest van de borden minder fortuinlijk, Andre, Dirk en Frans verloren alle drie.
Na dit verlies wilden we natuurlijk revanche nemen, dat duurde niet lang. Op dinsdag 24 november toog het beker viertal van Schaakmat naar Den Helder. Met onze reuzendoder Joost op het eerste bord in de hoofdrol. In een spannende wedstrijd en met weinig tijd op de klok wist hij op bord 1 te winnen. Helaas ging het bij Chris minder voorspoedig, ondanks verwoede pogingen om het tij te keren moest hij de vlag strijken. Arjen op bord 3 had gelukkig een vlotte overwinning. Andre op bord 4 had een deja-vu gevoel, in een betere stelling deed hij een verkeerde zet waarna het over en uit was. Echter bij gelijkspel in de beker valt bord 4 af, vandaar dat Schaakmat ondanks de 2-2 toch gewonnen heeft.

Arjen van Verseveld clubkampioen

Geplaatst op 31 mei 2017

De clubkampioen van 2017 is bekend:   Arjen van Verseveld.
Door in de finale Chris Brinkhuis na een barrage te verslaan, werd Arjen voor de 6e keer clubkampioen. Van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie.
Om in de finale te komen , moest Arjen de laatste wedstrijd van Joost winnen, wat ook gebeurde.
In de finale werd de 1e partij door Chris gewonnen, maar daarna kwam Arjen sterk terug met het kampioenschap als gevolg.

NK E-teams

Geplaatst op 20 mei 2017

Zaterdag 12 mei liepen er bij Schaakmat, of beter gezegd in de Binding, zo’n 250-300 kinderen rond. Deze waren gekomen voor het NKE-teams onder de 10 jaar. Net als de vorige twee jaren leverde ook Schaakmat nu weer veel vrijwilligers ! Dank voor jullie inzet om dit ook deze editie weer tot een groot succes te maken. Ondanks een slecht begin was ook dit jaar Almere 1 weer de winnaar, net als vorig jaar. Voor meer informatie, standen, foto's zie http://winterkoning.chett.org/nke-now/